Abs Beyni Nedir?

Abs Beyni Nedir?

ABS Beyni Nedir? ABS Beyni Neden Bozulur?

ABS beyni, aslında aracımız için oldukça hayati olan bir parçadır diyebiliriz. Bildiğiniz üzere ABS bir frenleme sistemi olup daha güvenli bir sürüş için mühendisler tarafından araçlarımıza entegre ediliyor. ABS beyni ise bu sistemin çalışmasını sağlayan ana elektronik parça olarak tasarlanıyor. 

ABS Beyni, araçtaki alıcılar sayesinde mevcut süratinizi hesaplıyor ve buna göre frenleme sistemini aktif duruma getiriyor. Aracın daha kısa mesafelerde fren yapması için fren balatalarını hazırlayan bu sistem aynı zamanda aracın daha güvenli ve dengeli yol almasına olanak tanıyor. Araçtaki savrulmaları büyük ölçüde azaltan ABS sistemi, ABS Beyni olmadan çalışmıyor ve sürüş daha tehlikeli hale geliyor.

ABS Beyni Arızası Neden Olur?

ABS Beyni arızası, çeşitli elektronik sebepler veya mekanik sebeplerden kaynaklanabilir. Örneğin aracınızın fren hidroliklerinde bir sorun oluştuysa, dolaylı yoldan ABS Beyni de etkilenebilir ve arıza varmış gibi görülebilir. Bunun dışında elektronik aksamda bir sorun varsa, devrelerde problem meydana geldiyse veya herhangi bir sıvı ile temas olduysa ABS beyni hasarı söz konusu olabilir.

ABS beyni hasarı olduğunu tespit ederseniz ve aracınızda arıza lambalarının yandığını görürseniz mutlaka acele etmeli ve mutlaka bir uzmana başvurmalısınız. Eğer aracınızdaki ABS beyni sorununu çözmezseniz trafikte bir sorun ile karşılaşabilir, başkalarının ve kendinizin hayatını riske atabilirsiniz. Bu yüzden ABS ile alakalı sorunlarınızı hemen çözüme ulaştırmalısınız.

ABS Beyni Tamiri

ABS arızası olduğu zaman eğer elektronik aksamda bir sıkıntı olduysa, yetkili servislerde ABS beyni tamiri yaptırabilirsiniz. Bu tamir kapsamında, uzmanlar ve otomotiv sektöründeki yazılımcılar ABS beyni kodlama ayarlarını sıfırlayıp tekrar eski haline geri getiriyorlar. Böylece aracınız savrulmadan, güvenli bir fren mesafesinde yol alabiliyor.

Bunun dışında ABS Beyni değişimi ile de aracınızı daha güvenli hale getirebilirsiniz. Ecumann olarak bizler, orijinal çıkma ABS beyinleri ile aracınızın yapısını bozmadan ilk günkü haline gelmesini sağlıyoruz. Özel elektronik aksamlar ile aracınızın tüm komutları en verimli şekilde yerine getirmesine olanak tanıyoruz. Sizler de orijinal ABS beyni satın alarak sevdiklerinizi ve kendinizi koruyabilir, aracınıza daha iyi bakabilirsiniz.  


Yorum bırak

Yorumların yayımlanmadan önce onaylanması gerektiğini unutmayın.