Bsi Beyni Nedir?

Bsi Beyni Nedir?

Bsi Beyni Nedir? Bsi Beyni Ne İşe Yarar?

Peugeot ve Citroen grubu araçlarda yer alan Bsi beyni aracın gövdesi ve iç mekan işlevleriyle ilgili aydınlatma, silecekler klima ve bilgi eğlence sistemlerinin tamamı aracın alarm ve merkezi kilitleme sistemi ve diğer gövde ile ilgili sistemler gibi araç içindeki çeşitli elektronik işlevlerin kontrol ve yönetimi görevini üstlenir. Enerji verimliliğini maksimum seviyeye çıkaran Bsi beyni gövde sistemlerinin arayüzüdür. Aracın farklı bileşenleri arasındaki iletişim için merkez görevi görür ve senkronize çalışmasını sağlar. Bsi beyni araç durumunu sürekli izleyerek herhangi bir arıza durumunda sürücüyü bilgilendirerek arıza kodlarını saklar. Aracın performans ve kullanım verileri izleyerek araç sağlığı ve bakımı hakkında bilgi sunar. Ayrıca hızla gelişen teknolojik gelişmelere paralel olarak akıllı telefon uygulamaları uzaktan erişimin sağlanmasını da yönetir.

 Bsi Beyni Arızası Neden Olur?

Bsi beyni etrafındaki contalarla ilgili sorunlar varsa neme maruz kalabilir ya da su girişine yol açıp korozyona sebebiyet vererek önemli sistem arızalarına yol açar. Bazı durumlar da ise Bsi beyninin karmaşık yazılımlara dayanan yapısı programlarda hatalar meydana getirerek elektronik aksamın düzensiz çalışmasına diğer bileşenlerle iletişim kurulamamasına ve ya yanlış veri aktarımı gibi sorunlara neden olabilir. Bsi beynindeki bileşenler zamanla aşınabilir ve ya aşırı ısınma ile de bozulabilir. Bsi beyni ile diğer bileşenler arasındaki kablo ağındaki sorunlar da arızalanmalara neden olabilir. Sigorta kutusuyla entegre çalışan Bsi beyni, yanmış sigortalar yanlış bağlantılar Bsi beyninin işlevselliğine oldukça zarar verir.

 Bsi Beyni Değişimi

Değindiğimiz sebeplerden dolayı Bsi beyni zarar gördüğünde Bsi beyni ile senkronize çalışan diğer kontrol ettiği sistemlerde de sorun yaşanabilir. Düzgün çalışmayan ışıklandırma, silecekler, klima ve ya merkezi kilitleme, cam kontrolü gibi. Bsi beyninin araç durumunu sürekli izleyip herhangi bir arıza durumunda bilgilendirme fonksiyonu bulunması, arıza neticesinde devre dışı kalacağından araç için içinden çıkılması zor hale gelebilecek diğer sorunlara da yol açacaktır. Bu tip durumlarda anında müdahale ile aracın Bsi beyni değişimi gerekmektedir çünkü oldukça hassas olan bu parça onarımı aracınız için hiç bir fayda sağlamayacak ve aynı sorunları tekrar tekrar yaşamanıza sebep olacaktır. Ecumann olarak diğer tüm araç beyinlerin de olduğu gibi Bsi beyninde de sizlere orijinal çıkma parçalarımızla gereken desteği sağlıyoruz.


Yorum bırak

Yorumların yayımlanmadan önce onaylanması gerektiğini unutmayın.