Direksiyon Beyni Nedir?

Direksiyon Beyni Nedir?

Direksiyon Beyni Nedir? Ne İşe Yarar?

Direksiyon beyni direksiyon sisteminde yer alan önemli bir bileşendir. Yol hakimiyetini sağlayarak direksiyon simidine verilen komutları tekerleklere aktaran sistemi direksiyon beyni yönetir. Direksiyon simidi ile direksiyon kolonu arasındaki arayüzde denilebilir. Direksiyon beyni sensör sisteminden gelen sinyallere göre gerekli direksiyon desteğini de hesaplar. Direksiyon beyni motorun akımını izleyerek tork sisteminden aldığı sinyale göre güç desteğini artırır ya da azaltır. Sinyal sürücünün tekerlekleri döndürmek için kullandığı kuvveti gösterir. Bu mekanizma sayesinde aracın kontrolü sağlanır.

Direksiyon Beyni Neden Bozulur?

Güvenli bir sürüş için direksiyon beyninin ve direksiyon kutusunun doğru bir şekilde çalışması büyük önem taşımaktadır. Aksi takdirde araç hakimiyetini sağlamak imkansız hale gelebilir ve ardından trafik kazalarına sebebiyet verir. Direksiyon beyni ve direksiyon kutusu sürüş esnasında en çok çalışan bileşenlerin başında gelir. Bu sebeple aksamlar zamanla bozulabilir, yıpranabilir, eskiyebilir farklı bileşenler çalışma mekanizmasını bozabilir. Direksiyon hidrolik seviyesi de arızalanmalara yol açabilir. Direksiyon simidindeki boşluklar, direksiyon sertleşmesi, direksiyonda meydan gelen toparlanma sorunu direksiyon beynindeki arızaların habercisidir. Direksiyon beyninin uygun voltaj ve topraklamaya ihtiyacı vardır. Devre sorunlarından kaynaklanan düşük kaynak voltajı veya düşük akü montajı anormalliği arızalara sebebiyet verebilir. Bu arıza neticesinde sürüş esnasında çeşitli sesler gelebilir.

Direksiyon Beyni Değişimi

Direksiyon yapısı, sürüş hakimiyeti, ve araç kontrolü gibi şikayetleriniz varsa ve yetkili servislerin yüksek maliyetleri de bütçenizi zorluyorsa öncelikle aracınızı işinin ehli bir ustaya götürmelisiniz. Yapılan değerlendirmeler neticesinde sorunun direksiyon beyninden kaynaklandığı tespit edilirse tavsiyemiz orijinal çıkma kaliteli bir direksiyon beyni satın almanızdır. Firmamız stoklarında geniş ürün yelpazesi bulundurmakta ve aracınıza en uygun direksiyon beynini en ideal fiyatlar ile ertesi gün elinize ulaşmasını sağlayacaktır. Ecumann ailesi olarak size sipariş öncesi ve sipariş sonrası sürecin tümünde destek olacağımızdan hiç şüpheniz olmasın. Firmamız müşteri memnuniyeti konusunda oldukça hassas davranmakta ve tüm operasyonu profesyonel bir şekilde yönetmektedir.


Yorum bırak

Yorumların yayımlanmadan önce onaylanması gerektiğini unutmayın.