Dorse Beyni Nedir?

Dorse Beyni Nedir?

Dorse Beyni Ne İşe Yarar?

Dorse beyni aracınızın frenlerini, çekici fren yaptığında dorsenin frenlerine sinyaller göndererek etkinleştirir. Bir nevi kontrolör görevi üstlenen Dorse beyninin römorkun ağırlığı ve hızı düşünüldüğünde ne kadar hayati bir öneme sahip olduğu ve aynı zamanda frenleme gücünü artırması gerektiği ortaya çıkıyor. Dorse beyni römorkun hızının çekici aracın hızına uyum sağlaması için römork frenlerine hassas miktarda voltaj gönderir. Bu sayede daha yumuşak bir frenleme ve sürüş güvenliği sağlar. Dorse beyni römork frenleri daha uzun ömürlü olmasına da katkıda bulunur.

Dorse Beyni Neden Arıza Sebepleri Nelerdir?

Dorse Beyni arızalarına doğrudan müdahale kolay olmasa da arızanın tespiti uzun sürmeyecektir. İlk akla gelecek olan neden ABS sensörünün bozulmasıdır. Aracın çekicisinden ayrı olarak dorsede de okuyucular bulunur ani frenler de bunu algılayarak makaslamayı engeller ve güvenli bir sürüş sağlar. Diğer bir arıza ise ABS kablolarında oluşan kopukluk olabilir. Dorse beyni tamiri ne kadar sağlıklı olduğu ise tartışma konusudur. Çekici araçların sürekli uzun yol yapması ve kilometrelerinin de oldukça yüksek olması da arızaya sebebiyet verebilir. Dorse beyni arızaları önemsenmesi gereken ve acilen tedbir alınması bir konudur.

Dorse Beyni Değişimi

Eğer aracınız garanti kapsamında ise ve bakımlarını serviste yaptırıyorsanız ücretsiz bir şekilde değişim ve servis hizmeti alabilirsiniz. Fakat garanti kapsamı dışındaysa ustalar sizleri dorse beyni tamirine yönlendirebilir. Tavsiyemiz asla böyle bir hataya düşmemeniz çünkü ilerleyen zamanlarda bu durum başınıza daha büyük işler açabilir. Diğer bir alternatif  sıfır dorse beyni satın almaktır. Bu da size oldukça yüksek maliyetler demek olacaktır. Ecumann olarak kaliteli orijinal ve test edilmiş dorse beyinlerimiz sizi bu zorluklardan kurtarmak için stoklarımızda bekliyor. Bizlere ulaştığınız takdirde aracınıza uygun orijinal dorse beyniniz en kısa süre içerisinde adresinize teslim edilecektir. Üstelik değişim garantisi ile.


Yorum bırak

Yorumların yayımlanmadan önce onaylanması gerektiğini unutmayın.