Kapı Beyni Nedir?

Kapı Beyni Nedir?

Kapı Beyni Nedir? Kapı Beyni Ne İşe Yarar?

Kapı Beyni, kapı kontrolü ile ilgili belirli görev ve işlevleri yerine getirmek için tasarlanan bellek ve arayüz devreleri içeren elektronik bir kontrol modülüdür. Aracın kapılarıyla ilgili çeşitli elektronik işlevleri yönetmekten sorumlu olan Kapı beyni aracın elektronik sistemine entegre edilerek diğer kontrol modülleri ile iletişim kurar. Kapı beyni elektrikli camları, elektrikli aynaları, iç aydınlatmayı ve merkezi kilit sistemini etkinleştirmek ya da devre dışı bırakmak için komutlar gönderir. Kapı beyni güvenlik kontrolünü sağlayabilmek için sıkışmayı önleme işlevini sensörler yardımıyla tespit eder ve elektrikli camların hareketini kontrol altına alarak otomatik olarak tersine çevirir. Güvenlik kontrolünün başka bir maddesi olarak belli bir süre sonra ya da araç belli hıza ulaştığında kapıların kilitlenmesini sağlar.

Kapı Beyni Arıza Belirtileri Nelerdir?

Kapı beyninin araç içerisindeki konumu aracın marka ve modeline göre değişiklik gösterebilir. Bazı araçlarda gövde kontrol modülüne yerleştirilen kapı beyni kapı panelinde ve ya sigorta kutusu içerisinde de yer alabilir. Kapı beyninin konumu da arızalanmalara etki eden faktörler arasında yer alabilir. Aslında kapı beyni sıcaklık değişimlerine, neme maruz kalma gibi olumsuz çevresel faktörlere karşı dayanıklı olarak tasarlanmıştır. Kapı beyni arıza belirtilerine göz atacak olursak, elektrikli camların düzgün çalışmaması, merkezi kilitleme sorunları, elektrikli ayna arızaları, iç aydınlatma sorunları, komutlara cevap vermeyen kapılar, kapı düzgün kapatıldığında dahi gösterge panelinde kapı aralık uyarıları yaygın olarak gözlemlenmektedir. Ayrıca arızalı bir kapı beyni aracın aküsünden çok fazla tüketime neden olur ve akünün boşalmasına sebep olur.

Kapı Beyni Değişimi

Kapı beyni genel elektronik sistemin yalnızca bir parçasıdır. Kapı beyni ile ilgili sorunlar daha büyük sorunlara yol açmadan müdahale edilmesi aracınız için büyük önem taşır. Kapı beyni onarımı ya da değişimi karmaşık bir işlem olup özel bilgi ve ekipman gerektirdiğinden aracınızın marka, modeli ve araç elektroniği konusunda uzman bir servise gitmenizi öneririz. Kapı beyninin değişmesi gerekiyorsa yüksek kaliteli, orijinal parçaların kullanılması gerekir. İhtiyaç duyduğunuz kapı beyninin kalite ve güvenilirliği konusunda firma olarak sizlere garanti verebiliriz. Tüm ürünlerimiz orijinal olup çıkma parçalarımız özel parkurlarımızda test edilerek stoklarımızdaki yerini almaktadır. Bizlere ulaştığınız takdirde talep ettiğiniz parça adresinize hızlı bir şekilde teslim edilecektir.


Yorum bırak

Yorumların yayımlanmadan önce onaylanması gerektiğini unutmayın.