Sigorta kutusu neden bozulur?

Sigorta kutusu neden bozulur?

Araç Sigorta Kutusu Değişimi

Aracımızdaki mekanik aksamın yanı sıra pek çok elektrikli parçadan oluşan bir elektronik aksam bulunuyor. Bu elektronik aksam kapsamında aracımızın radyo sistemi, kliması, ışıkları, far sistemi, alarmlar, korna sistemi, elektrikli cam açma kapama sistemi ve kilit sistemleri gibi pek çok önemli parça bulunuyor. Bu parçalar ise sigorta kutusu dediğimiz bir kontrol paneline bağlanıyor.

Aynı evimizdeki sigorta paneli gibi aracımızın sigorta kutusu da anormal durumlarda aracımızın elektrik akışını kesmeye yarıyor. Fazla voltaj gelen durumlarda, çeşitli sıvı kaçaklarında ve elektrik tesisatının zarar göreceği durumlarda sigorta kutusu devreye giriyor ve bir sorun çıkmasını önlüyor. Fakat bu sigorta kutusunda bir hasar meydana geldiğinde ve bu kısım düzgün çalışmadığında birçok sorun baş gösterebiliyor. İsterseniz gelin sigorta kutusu neden bozulur bir bakalım.

Araç Sigorta Kutusu Nasıl Bozulur

Araç sigorta kutusu, araca yeni devreler eklenmesiyle, fiziksel darbelerle ve sıvı kaçağıyla bozulabilir. Araç sigorta kutusu bozulduğu takdirde aracınızın elektrik aksamında sürekli problemler baş gösterecek ve sorunlar ortaya çıkacaktır. Bu yüzden sürekli sorunlar yaşayabilir ve seyir halindeyken tehlikeli durumlarla karşı karşıya kalabilirsiniz.

Örneğin aracınızın kontağı çalışmayabilir, farları bozulabilir ve daha da ileri aşamada kısa devrelerle aracınızda yangın çıkma ihtimali artabilir. Bu yüzden aracınızda sigorta kutusunun mutlaka sağlam olduğundan emin olmalısınız. Eğer herhangi bir şüpheye düştüyseniz, aracınızı ustalara göstermeli ve sigorta kutunuzun güvende olduğundan emin olmalısınız.

Araç Sigorta Kutusu Fiyatları

Araç sigorta kutusu değişimi, herhangi bir sorun olduğu anda gündeme gelmesi gereken önemli bir işlemdir. Eğer sigortalarınız sürekli atıyorsa ve sigorta kutunuzda bir sorun olduğunu düşünüyorsanız mutlaka sigorta kutusu değişimini gündeme almalısınız. Orijinal parçalar ile aracınızı güvenceye alabilir ve elektrik aksamınızı koruyabilirsiniz. 

Bizler Ecumann olarak orijinal çıkma sigorta kutuları ile aracınıza büyük bir destek sunuyoruz. Siparişlerinizi en kısa sürelerde sizlere ulaştırıyor ve aracınızı kullanmanıza devam etmenizi sağlıyoruz. Sizler de elektrik aksamınızda bir sorun yaşıyor ve sigorta kutusu değişimi yapmak istiyorsanız bizlere ulaşabilir, aracınıza uygun parçayı anında satın alabilirsiniz. Sektördeki en avantajlı fiyatlar, en kaliteli ürünlerle Ecumann’da sizleri bekliyor! 


Yorum bırak

Yorumların yayımlanmadan önce onaylanması gerektiğini unutmayın.